New Moon in 16° of Gemini

Publisert: 23 June 2024

For snart 2 uker siden (6. juni kl 14:37) var det Nymåne i Tvillingenes tegn, og jeg syns det er spennende å se tilbake og reflektere over hvordan denne Nymånen påvirket de siste ukene. Astrologi brukes gjerne til å forsøke å predikere hva slags temaer vi kan forvente i fremtiden, og det gjør vi nettopp ved å se hvordan stjernene har stått i fortiden - og notere hva som skjedde på den tiden.


Det var altså Nymåne i Tvillingenes tegn. Tvillingene er det 3. tegnet i Zodiaken, og tallet 3 er jo et dynamisk tall. I numerologien beskrives kvalitetene ved tallet 3 som kreativ, sosial, nysgjerrig og utadvendt. Dette er kvaliteter som også beskriver Tvillingenes arketype. Tvillingene er koblet til det 3. huset, som har å gjøre med kunnskap og fakta, skole, tankeliv og kommunikasjon. Tvillingene knyttes til fasen i livet hvor små barn begynner på skolen og utvikler språket og dermed tankene sine: Plutselig eksisterer de ikke bare i den fysiske verden som består av “ting og tang”, men de begynner å ha en indre dialog og oppdager en usynlig verden i tankene sine.


Ved en Nymåne i Tvillingenes tegn kan man, på grunn av temaene som er knyttet til Tvillingene, forvente en periode hvor man lærer noe nytt; skifter perspektiv på noe; får en aha-opplevelse; og rett og slett får en dypere innsikt i et tema enn det man hadde fra før. Tvillingene er et sosialt tegn og det kan være at man plutselig møter nye mennesker eller gamle kjente som etter hvert blir en viktig del av nettverket sitt.


Saturn i 18° Fiskene sto nesten 90° (et kvadratur) til Nymånen i 16° Tvillingene, og det kan være at de siste ukene har handlet om at du har lært noe - eller måtte lære/finne ut noe - for å løse en utfordring som gjaldt et arbeidsforhold, økonomien din, helsen din - alt ettersom hvilke hus og temaer som ble aktivert under denne nymånen. Venus - planeten for velbehag, nytelse og kjærlighet - sto i en eksakt konjunksjon (cazimi - arabisk for “i hjertet av solen”) med Solen og Nymånen i 16° Tvillingene. Aspektet mellom Venus og Saturn kan bety at noe viktig for deg var på spill. At du ble utfordret til å løse en tvist, og ta ansvar.