Full Moon in 25° of Pisces

Publisert: 17 September 2024

Natt til 18. september (kl 04:34) er det fullmåne og delvis måneformørkelse i 25° Fiskene. Det som gjør det til en delvis formørkelse er at en av Nodene (i dette tilfellet, den nordlige noden / nordlige måneknuten) står i 7° Væren. Det er kun 12 grader unna Fullmånen, og dermed blir Fullmånen delvis dekket til av punktet hvor Noden i Væren befinner seg.

• Månen og Neptun

Siden Månen står i Fiskene, er det Fiskenes planet(er) som er planethersker(e) over denne fullmånen. Neptun er den moderne planetherskeren til Fiskene, og i natt står Neptun og Månen kun 3 grader unna hverandre - nærme nok til å kalle det en konjunksjon. Ved konjunksjoner smelter energiene til himmellegemene sammen og forsterker hverandre.


Neptun er havets konge, og vann er følelsene våre. Månen er også koblet til havet og følelsene våre; med sin evne til å styre tidevannet. Det er duket for en ekstremt emosjonell fullmåne, potensielt med følelser som går i alle retninger. Intuisjonen og sensitiviteten øker - men det gjør også muligheten til å bli forvirret, og gå seg vill i sitt eget indre. Håpet er at vi endelig klarer å se forbi illusjonene som har fanget oss, og virkelig koble oss på det som er ment for oss.


• Trigon i jordtegn

Vi har et stortrigon (trigon som involverer alle tegnene i ett element) i jordtegnene. Solen står i 25° Jomfruen, Uranus retrograd i 27° Tyren og Pluto retrograd i 29° Steinbukken. Det er nesten 120 grader mellom disse himmellegemene, og energien flyter harmonisk mellom dem. Pluto = forråtnelse av det som ikke lenger er fruktbart, Uranus = behov for fornyelse og revolusjon, Solen = hva vi er interessert i og trenger å fokusere på akkurat nå.


Vi er i en omfattende prosess hvor noe som har fungert som et fundament i livet i lang tid eller alltid (fundament = elementet jord), er i ferd med å brytes ned og bli noe nytt. Dette kan handle om alt mulig; egne emosjonelle reaksjonsmønstre, vaner som fører til dårlig helse, måten vi (ikke?) kommuniserer på i relasjonene våre, osv.



• Saturn og Merkur

Saturn er retrograd i 15° fiskene, i opposisjon til Merkur i 14° Jomfruen. Disse planetene sier noe om hva vi tenker på, hvordan vi tenker og hva vi er interessert i (Merkur), og om vi tar ansvar for oss selv (Saturn). De aktiverer aksen som handler om vår psykiske og fysiske helse - Fiskene og Jomfruen. Men det er også andre måter å forklare hva disse to stjernetegnene kan lære oss om: F.eks. hvilke rammeverk har du (jomfruen, struktur, noe fysisk) som livet ditt kan utfolde seg i (fiskene, flyt og frihet, det åndelige og “meningen bak hvorfor vi gjør som vi gjør”). Jeg liker å forklare aksen mellom jomfruen og fiskene sånn her: Jomfruen tegner en figur med en svart penn. Fiskene fargelegger innenfor strekene med farger. Tegningen er livet ditt. Hvis vi ikke har den svarte tusjen, ser vi ikke hva vi tegner - det blir abstrakt og vi mister “tegninga”. Mens hvis vi kun har tusjen, blir tegningen kjedelig og fargeløs. Saturn ber deg komme i kontakt med “dine indre farger”, sånn at Merkur kan hjelpe deg med å tegne de figurene som er riktig for deg. På den måten tar du ansvar og styrer livet i den retningen som er riktig for deg.