Full Moon in 2° of Sagittarius

Publisert: 23 May 2024

( 23. mai 2024 kl 15:53 )

Solen har gått over i Tvillingenes tegn. Tyrens grønne verden har utviklet seg til et fargerikt landskap av blomster i alle farger. Med blomstene kommer insektene - det perfekte bildet på Tvillingenes natur.


Tvillingene er alltid på farta. De er nysgjerrige og derfor ofte veldig kunnskapsrike og interessante mennesker. De vet veldig mye! Akkurat som insektene som flytter seg fra blomst til blomst for å pollinere, flytter Tvillingene seg fra sted til sted, person til person, for å lære nye ting og oppleve nye ting. Det er vel ingen overraskelse at planeten som er knyttet til Tvillingenes tegn, er Merkur: Planeten for tanker, kommunikasjon og transport.


I opposisjon til Solen i 2° Tvillingene, står Månen i 2° Skytten. Aksen mellom disse to tegnene handler om kunnskap og visdom. På en måte kan du si at Tvillingene og Skytten sier noe om hvordan vi forholder oss til verden og hvordan vi oppfatter verden: Fra det dagligdagse; småprat, “hva gjorde du i helgen”, enkel fakta og kunnskap (Tvillingene), til store filosofiske spørsmål; hva er egentlig meningen med livet, hvorfor er det så mange av de samme elementene som går igjen i absolutt alle kulturer over hele verden, etc (Skytten). I spennet mellom disse to tegnene ligger spørsmålet: Hva er den store Sannheten? Eller rettere sagt: Hva er DIN store Sannhet? For hvordan vi opplever verden er jo helt subjektivt. Kanskje kommer du nærmere svaret til ditt store spørsmål når Solen i Tvillingene (ego) opplyser Månen i Skytten (behov). Tvillingene og Skytten har maskulin (Yang) energi, som gir dem evnen til å gå aktivt ut i verden og oppsøke det de er interessert i.



Pluto rx i 2° Vannmannen

Ved denne Fullmånen står Pluto i eksakte aspekter til Solen og Månen. Fra Månen i Skytten er det 60° (sekstil) til Pluto, og fra Solen i Tvillingene er det 120° (trigon) til Pluto. (Begge disse aspektene regnes som harmoniske). Denne koblingen gjør at Pluto påvirker hvordan vi opplever denne fullmånen.

Pluto er for tiden retrograd, som betyr at det er tid for en revurdering. Revurdering av hva? Generelt er Pluto kraften som sier at “hvis du ikke drar opp dette ugresset nå, så visner faktisk ALT”. Og så, enten du vil eller ei, så drar Pluto opp de røttene. (Ofte føles det da som at alt rakner, men egentlig er det bare ugresset som går.) Pluto peker med en stor finger på det som ikke fungerer i livet ditt og derfor er frykt og makt ofte en del av bildet når det er snakk om Pluto. I retrograd, går denne kraften “innover og bakover” og får oss til å reflektere og revurdere, sånn at vi kan ta action når planeten går fremover igjen. I Vannmannens tegn kan dette handle om vår integritet og individualitet. På et globalt plan: Kampen for de som er undertrykket. (Eksempel: Norge har akkurat anerkjent Palestina som uavhengig stat i skrivende stund.) Koblingen mellom Måne, Sol og Pluto gjør at vi er i ferd med å få en ny åpenbaring / lære noe nytt om vår egen Sannhet. Hva er vår rolle i verden? Hva er meningen med livet? Hva kan vi bidra med? Hva er vi interesserte i? Hva har vi lyst til å heve stemmen for? Og ikke minst, Pluto hjelper oss med å revurdere den veien vi har begynt å gå. Kanskje vi rett og slett må justere litt, re-kalibrere, sånn at vi kan få med oss essensiell informasjon og erfaring på veien - som vi ellers ikke hadde fått.



Nordlig Måneknute, Mars og Chiron i Væren

Væren er det første tegnet: Den første ilden, den første metaforiske fødselen, representert av vår faktiske fysiske fødsel inn i denne verden. Den er Egoets tegn, “kjernens tegn”, og den sier noe om vår innerste identitet og livslyst. Væren er litt primal, og fungerer litt som en motor. Når Væren i oss fungerer godt, får vi lyst til å gripe dagen.

Den Nordlige Måneknuten står i 13° Væren. Den har snart stått i Værens tegn i ett år, og budskapet er at mange av oss må bli flinkere til å ta sin egen identitet og livslyst på alvor. Alt for mange lar seg dytte rundt, og lar andre snakke over dem eller forbi dem. Dette må balanseres ut, og vi må tørre å ta stemmen vår tilbake.

Mars står i 17° Væren, og vil hjelpe oss med nettopp dette. Krigsguden Mars er planetherskeren til Væren og temperamentet kan bli litt varmt av denne plasseringen. Men kanskje er det høylytt bjeffing som må til for å få folk til å skjønne at de ikke kan tråkke på deg lenger.

Bare noen grader unna Mars står Chiron i 21° Væren. For å klare å bryte ut av et “people pleasing” mønster; og vanen vi har for å la andre folk overkjøre oss, må vi først anerkjenne at vi har blitt såret og at det ikke er greit. Det er Chirons oppgave og det må vi føle på. Så kan vi bruke kraften fra Mars til å hjelpe oss med å sette grenser. Du lever dette livet for deg selv.



Jupiter og Venus i Tyren

Venus (nytelse, velbehag) og Jupiter (ekspansjon) står i en eksakt konjunksjon i 29° Tyren. Tyren er et jordtegn og sier noe om vårt forhold til det materielle planet. Ofte nevnes ordet “trygghet” når det er snakk om Tyren. Et annet nøkkelord er “kvalitet”. Og ikke bare når det kommer til pene ting og mat. Det er mer ved Tyren enn bare fråtsing og sus og dus! Tyren kan også lære oss om bærekraft - innenfor alle områder i livet. Og når Venus og Jupiter står i de siste gradene av Tyren, kan vi se for oss at de tar med seg kunnskapen om hva som er god kvalitet og bærekraftig (for oss), når de går inn i Tvillingene og den nysgjerrige energien. Der begynner søket etter hvilken informasjon vi trenger å tilegne oss for å få til det vi har drømt om og reflektert rundt i Tyrens sesong.